Josip Ostrogović službeni je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke. Objavio je to HDZ-ov Oleg Butković - Josip Ostrogović
 

MedijiJosip Ostrogović službeni je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke. Objavio je to HDZ-ov Oleg Butković

18/03/20210

“Ne može jedan grad i županija počivati na državnim projektima. Ako nema impulsa i spremnih projekata u samom gradu, onda takav grad ne može dugoročno imati perspektivu. U tom smislu imamo prednost s Josipom Ostrogovićem kao kandidatom. Josipa poznajem od njegovih političkih početaka i prepoznao sam čovjeka koji ima energiju i impuls da preuzme odgovornost za Rijeku, da ponudi budućnost i perspektivu”, izjavio je ministar Oleg Butković te naglasio kako Ostrogović kao kandidat ima podršku vrha stranke.

“Nije sve u Rijeci bajno, Rijeka nije grad koji teče. Puno stvari ide uzvodno u Rijeci i to treba promijeniti! Rođen sam u Rijeci, baš kao i moja djeca, za koju želim da imaju sretnu budućnost u svom gradu. Želim da me moje dijete ne pita zašto je Žabica zapuštena i zašto nema dječjih igrališta u centru grada”, istaknuo je Ostrogović.

Jedno od pitanja koje već godinama brine Riječane jest izgradnja novog autobusnog kolodvora u njihovu gradu. ”Izgradnja autobusnog kolodvora u Rijeci tema je već 20 godina i pokazuje svu inertnost i nesposobnost gradske vlasti na čelu s SDP-om. Na projekte za kolodvor utrošeno je već više od 50, a samo na dokumentaciju više od 13 milijuna kuna. Gdje je ta dokumentacija? Gdje su ti projekti? Nitko ih nije odnio u nadležno ministarstvo koje već 10 mjeseci čeka da ih se kontaktira kako bi mogli financirati taj projekt sredstvima iz EU fondova”, naglasio je. Upravo je nedostatak komunikacije veliki problem kada je u pitanju vodstvo Grada Rijeke: “Komunikacija s građanima slaba je ili je nema. Gradonačelnik i župan nisu u dobrim odnosima i ne znam kako misle voditi naš kraj. Rezultate toga vidite i sami. Komunikacija je preduvjet da Rijeka ide naprijed. Ja to želim promijeniti i izgraditi kolodvor već u prvom mandatu.”

Tijekom svog mandata gradonačelnika Rijeke Ostrogović stavio bi naglasak djelovanja na prilike za mlade i djecu. ”Svake godine 300 djece ostane neupisano u riječke vrtiće. To se događa iz godine u godinu i nikom ništa. Za razliku od mnogo manjih gradova, Rijeka ne koristi EU fondove, a upravo to želim promijeniti. Uvest ćemo dvosmjenski rad i izgraditi nove vrtiće, kako već u rujnu ove godine nijedno dijete ne bi ostalo neupisano”, obećao je. Kao privatni poduzetnik veliku snage Rijeke Ostrogović vidi i u lokalnim poduzetnicima i obrtnicima za koje najavljuje potpore.

 

Izvor: Dnevnik.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.