Josip Ostrogović: U rujnu ni jedno dijete u Rijeci neće ostati neupisano u vrtić - Josip Ostrogović
 

MedijiJosip Ostrogović: U rujnu ni jedno dijete u Rijeci neće ostati neupisano u vrtić

20/03/2021

Josip Ostrogović, HDZ-ov kandidat za riječkog gradonačelnika, kazao je za N1 što su mu trenutni planovi za gradonačelnički mandat.

“Uzbuđen sam, ponosan i sretan što sam krenuo sa svojom pričom za gradonačelnika grada Rijeke”, kazao je Josip Ostrogović.

Naglasio je kako je Vlada u proteklih pet godina za vrijeme mandata Andreja Plenkovića puno sredstava ulagala u riječki kraj.

“Preko 27 milijardi kuna uloženo je u PGŽ, a u Rijeku preko 11 milijardi kuna. Većina toga je kapitalnih projekata financiranih od Vlade. HDZ i Vlada ulažu u sve dijelove zemlje, a puno stiže u naš grad i županiju. Većina projekata financirana je od Vlade, a mnogi se još mogu, ali se ne financiraju komunikacija između grada, županije i Vlade nije na razini na kojoj bi trebala biti. Napravit ćemo sve da što više novca iz Europe dođe u ovaj dio zemlje”, rekao je Josip Ostrogović.

Autobusni kolodvor je ruglo grada Rijeke, te bi ga i on, kaže, odmah mijenjao.

“Oleg Butković je rekao prije 10 mjeseci da su sredstva osigurana preko EU fondova i Ministarstva, no projektna dokumentacija nije podnesena od strane grada”, kazao je Ostrogović i dodao kako će autobusni kolodvor biti izgrađen u prvom mandatu.

Kazao je i kako je jako zadovoljan anketom o predstojećim lokalnim izborima koja je u protekla dva dana objavljena na N1.

“Rekao sam Vam i prije da sam poznat i da ću biti novi gradonačelnik. Moje je predstavljanje tek danas, a Filipović je u kampanji 10 godina, Miletić 10 mjeseci… A moji su rezultati u anketi sjajni”, rekao je Ostrogović. Kaže i kako će njihov rezultat rasti što izbori budu bili bliži.

“Prvo poluvrijeme je prvi krug, a ja sigurno ulazim u drugo poluvrijeme. Nemam u Rijeci političkih protivnika ni neprijatelja, imam program koji ću predstaviti građanima”, rekao je Ostrogović.

Ovo je kazao o svom predizbornom programu:
“Tu je autobusni kolodvor, radit ćemo na komunikaciji između gradonačelnika i građana i gradonačelnika i župana, kao i gradonačelnika i riječkog prstena. Imat ćemo sigurno i bolju komunikaciju prema Vladi. Svake godine preko 300 djece ostaje neupisano u vrtiće. Rijeka nije provlačila sredstva fondova da bi uvela dvosmjenski rad vrtića… No u rujnu ni jedno dijete u Rijeci neće ostati neupisano u vrtić”, rekao je Ostrogović, koji je siguran u svoju pobjedu na izborima.

Što se tiče gradskog vijeća, kaže kako ne zna tko bi bio najpoželjniji koalicijski partner. “Nadam se da će HDZ imati većinu u vijeću”, kazao je.

Mogu li izbori biti odgođeni zbog korone?

“Nisam to čuo, ali kada god oni bili, ja ću pobijediti”, uvjeren je Josip Ostrogović.

Izvor: N1