Bitka za Rijeku krenula je žestoko - Josip Ostrogović
 

MedijiBitka za Rijeku krenula je žestoko

31/03/2021

Desetljećima su u Rijeci bile dosadne izborne utrke jer je ishode bilo lako predvidjeti. Danas je situacija sasvim drugačija, sve opcije su otvorene, a ima i mnogo aspiranata za gradonačelničko mjesto. Što je potrebno Rijeci i tko ima najviše šanse ući u drugi krug izbora za gradonačelnika bila je tema emisije “Otvoreno”.

Josip Ostrogović (HDZ) izjavio je da Autobusni kolodvoru u Rijeci izgleda tužno i da je do sada u njega uloženo više od 50 milijuna kuna.

– Od toga čak 13 milijuna kuna išlo je na projektnu dokumentaciju. Prije 10 mjeseci ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je vlastima u Rijeci da pripreme dokumentaciju i da je ministarstvo spremno uložiti u kolodvor 100 postotni iznos, odnosno 85% preko EU fondova, a 15% će ministarstvo. Kaže da se u 10 mjeseci ministarstvu nitko nije javio. Autobusni kolodvor stoji što dokazuje inertnost dosadašnje strukture koja vlada Rijekom, dodao je.

Ostrogović je govorio o tome da je luka nautičkog turizma Porto Baroš dobila najvjerojatnije potencijalnog koncesionara i da bi s 500 vezova mogla postati najveća marina na Jadranu. Automobile bi s rive maknuo iza Exportdrva i tamo bi se raspisala koncesija za parkiralište, a riva bi se otvorila za ljude i imala bi urbane sadržaje i zelene površine. Bilo je riječi i o Zagrebačkoj obali i Praškom pristaništu. Kazao je da su to projekti Vlade RH na čelu s premijerom Plenkovićem, ministarstva mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem i Lučke Uprave Rijeka. Rekao je i da su u Rijeci u protekloj godini najveće investicije bile stog sijena na korzu, petokraka, brod Galeb te da građani Rijeke od toga neće imati većeg prosperiteta.

Ostrogović kaže da ima konkretni program za razliku od svih drugih kandidata, a koji je konkretan i ostvariv te kojega će provesti kada bude gradonačelnik. Rekao je i da želi da Rijeka postane prijestolnica sretnog života.

Cijela emisija dostupna je na niže navedenoj poveznici.

Izvor: HRT