Josip Ostrogović predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika - Josip Ostrogović
 

MedijiJosip Ostrogović predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika

04/05/2021

Štefica Jagić Rađa i Serđo Bistričić kandidati su za zamjenike gradonačelnika, objavio je danas na konferenciji za medije Josip Ostrogović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke.

Na kandidacijskoj listi za Gradsko Vijeće Grada Rijeke našlo se još trideset imena, među kojima je i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. “Sve investicije i kapitalni projekti za poboljšanje infrastrukture i poduzetništva moraju zaživjeti u potpunosti za boljitak svih Riječanki i Riječana. Jedan od takvih je i nova bolnica – projekt vrijedan 1.095 milijardi kuna – koja će kao moderna ustanova podići kapacitete ne samo ovog grada, već i županije, te predstavljati novo veliko ulaganje u hrvatsko zdravstvo”, kazao je Ružić.

“Neke od njih već znate, a neke ćete tek upoznati kroz dosadašnji i budući rad. Najvažnije je istaknuti da se zalažemo za iste vrijednosti i da svi imamo želju unijeti promjene koje će osnažiti Rijeku i omogućiti bolju budućnost za sve njezine građane”, izjavio je Ostrogović.

Štefica Jagić Rađa diplomirana je ekonomistica i viši stručni suradnik-specijalist-koordinator u Uredu predstojnice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Rijeci. “Na čelu s Josipom Ostrogovićem, jedan od ciljeva je izgradnja barem još jednog Doma za starije i nemoćne u Gradu Rijeci i to na području sadašnje dječje bolnice na Kantridi koja će se preseliti u novoizgrađenu bolnicu na Sušaku. Kapacitet postojećeg doma je nedovoljan, a broj potrebitih umirovljenika se svakodnevno povećava. Sve smo starija populacija, pa tek svaki 104. umirovljenik ima šansu dobiti smještaj u Domu i za to mora čekati 3 do 5 godina”, naglasila je.

“Bez snažnog angažmana Vlade RH brodogradnja u Rijeci ne bi opstala, niti bi se radna mjesta očuvala. Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem dala nam je mogućnost da se iskažemo, ponovo pokrenemo proizvodnju i očuvamo radna mjesta. Zbog svega toga simbol Rijeke, koji nosi i ime dana oslobođenja Rijeke, jučerašnji 3. Maj, i dalje živi”, rekao je Serđo Bistričić.

 

Izvor: Nacional