Šta da! - Program - Josip Ostrogović
 

Šta DA!

Program kandidature za gradonačelnika
Rijeke 2021

JOSIP OSTROGOVIĆProgram kandidature za gradonačelnika Rijeke 2021.

https://josipostrogovic.hr/wp-content/uploads/2021/04/josip-ostrogovic42_sa1_130321_otk.jpg
Skyscrapers from a low angle view in Shanghai,China.

Financije, poduzetništvo i zapošljavanje

Stopu prireza na dohodak potrebno je smanjiti s 15% na 10% - mnogi manji gradovi oko Rijeke, a koji joj izrazito gravitiraju i koriste njezinu infrastrukturu, imaju mnogo nižu ili nepostojeću stopu prireza. Porez na potrošnju u ugostiteljskim objektima potrebno je ukinuti, dok poduzetnike koji zapošljavaju nove djelatnike s prebivalištem u Rijeci treba stimulirati s programima potpore u koje bi se uložilo dodatnih 15 milijuna kuna. Uz programe samozapošljavanja, koji bi bili vrijedni 5 milijuna kuna, to bi trebalo dovesti do 400 novih trajnih radnih mjesta. Usto, gradskoj upravi treba temeljita promjena u vidu digitalizacije, kako bi bila što učinkovitija i uvijek na raspolaganju građanima.
27.03.2021., Rijeka - Josip Ostrogovic kandidat HDZ-a za gradonacelnika Rijeke. Konferencija za medije na Jadranskom trgu.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Umirovljenici

Umirovljenici će imati pravo na besplatan gradski prijevoz, te ćemo omogućiti božićnice za svakog umirovljenika s primanjima do 2.500 kuna. Za naše starije građane pobrinuo bi se i izgradnjom novog doma, s dijelom prostora dnevnog boravka vanjskih stanara. Za one slabije pokretne i nemoćne organizirat ćemo i putujući dnevni boravak, s uslugama liječnika, psihijatra i fizijatra.
https://josipostrogovic.hr/wp-content/uploads/2021/04/Promet.jpeg

Promet

Autobusni kolodvor u Rijeci dobit će svoj novi izgled i funkcionalnost već tijekom mog prvog mandata! Za sve naše građane omogućit ću subvencioniranu cijenu parkiranja na svim otvorenim i zatvorenim parkirnim površinama.
26.03.2021., Rijeka - Kandidat HDZ-a za gradonacelnika Rijeke Josip Ostrogovic u obilasku zgrade bivseg kina Teatro Fenice.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Djeca i mladi

Sadržaji za djecu i mlade u Rijeci posljednjih su godina zanemarivani od gradske uprave. Mladim obiteljima omogućit ću potporu u vidu dvosmjenskog rada dječjih vrtića, te smanjiti ili potpuno ukinuti liste čekanja na upise. U rujnu 2021. svako dijete će imati mjesto u programu predškolskog obrazovanja. Našim malim sugrađanima potrebno je i rekreativno mjesto u centru Rijeke, zato bih htio na samom Korzu izgraditi dječje igralište. Svim osnovnoškolcima osigurat ću besplatne udžbenike, dok će se broj stipendija za srednjoškolce i studente povećati za 100%. Mladi poduzetnici i studenti koje zanima poduzetništvo dobit će besplatan poslovni prostor, kako bi razvijali nove ideje i svoj poduzetnički duh. Različitim sadržajima obogatit ću i ljetne mjesece, koji su za mlade dosad uvijek bili bez posebnih uzbuđenja i obveza. Rijeka će biti grad koji potiče svoju mladost i ulaže u njihov rast u svakom pogledu, zato planiram i povećanje ukupnih sredstava za naknade za novorođenčad od 2,5 milijuna kuna.
https://josipostrogovic.hr/wp-content/uploads/2021/04/sport.jpg

Sport

Kao grad sporta, Rijeka će dobiti nova multifunkcionalna sportska igrališta na otvorenom, dok će se na postojeća igrališta postaviti umjetna trava, kako bi svim zaljubljenicima u rekreaciju dali dodatne mogućnosti. Naši mladi sportaši bit će podržani i u vidu dodatnih izdvajanja sredstava, kako bi se podržao njihov razvoj.
26.03.2021., Rijeka - Kandidat HDZ-a za gradonacelnika Rijeke Josip Ostrogovic u obilasku zgrade bivseg kina Teatro Fenice.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kultura

Kao europski grad kulture, Rijeka je puna sadržaja koji je obogaćuju, no Teatro Fenice jedan je od onih koji je u potpunosti zanemaren. Kao jedino kazalište secesijskog razdoblja u Hrvatskoj, jedno je od prepoznatljivih obilježja kojeg želimo revitalizirati i vratiti u gradsko vlasništvo. Nećemo zanemariti ni naše najpoznatijo kazalište. Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca bit će obnovljeno po pravilima struke, dok će Riječanke i Riječani za sva kulturna događanja imati subvencionirane ulaznice.
18.03.2021., Rijeka - Konferencija za novinare kandidata za gradonacelnika Rijeke Hdzeovca Josipa Ostrogovica ciju kandidaturu je dosao podrzati i Oleg Butkovic.
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Urbanistički razvoj

Mlade riječke obitelji dobit će priliku kupnje stanova u zgradama koje će biti izgrađene na parcelama u gradskom vlasništvu, kako bi svoj život mogli graditi u vlastitom gradu. Ponudit ćemo im stanove po prihvatljivim cijenama, te omogućiti subvencije. Rijeka je uvijek bila morski grad, zato planiramo aktivno raditi na morskim sadržajima koji će omogućiti bolje iskorištavanje gradske infrastrukture i bolju prometnu povezanost.